HomeГИГА БАЈТСмартфонВидео: Google има фантастичен модуларен смартфон

Видео: Google има фантастичен модуларен смартфон

По речиси три години макотрпен развој, менување на тимови и проект менаџери, па се до неколку одложување Google конечно оваа есен ќе биде подготвен да им го достави првиот модуларен смартфон Ara на деволеперите чија задача ќе биде да ги тестираат сите негови можности и да смислат нови начини на употреба на телефон чии делови може во секое време да се извадат.

За таа цел Google лансираше и ново промотивно видео во кое за прв пат гледаме реални модели на Ara во акција со прилагодливи компоненти кои се вадат и ставаат при различни секојдневни ситуцаа. Засега нема повеќе детали околу модуларните компоненти, освен што ќе бидат „налепени“ на една моќна главна плоча, а додатоците во зависност од желбата на корисникот ќе имаат различни цени и перформанси.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com