HomeГИГА БАЈТСмартфонВидео: Apple прослави 40 години постоење

Видео: Apple прослави 40 години постоење

 

Apple вчера прослави 40 години постоење и во таа чест објави анимирано видео каде ја опишува историјата на оваа компанија. Apple е основана на 1 април 1976 година од Стив Вознијак, Стив Џобс и Роналд Вејн. Првичната идеја билa продажба на компјутерски делови, а подоцна на компјутери. Почнувајќи пред 40 години, во 1984 година Apple го претстави Macintosh. Во 2001 година првиот iPod, во 2007 година првиот iPhone уред. Неверојатно но вистинито, по 40 години постоење Apple е една од најбогатите и највредни компании, со пазарна капитализација од 600 милијарди долари, пишува Mashable.

Во продолжение видете го едноставното видео

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com