HomeАНТИСТРЕСШтосноВидео: Љубителите на вино немаат познавање за тоа што го пијат – експеримент го докажа тоа

Видео: Љубителите на вино немаат познавање за тоа што го пијат – експеримент го докажа тоа

Љубителите на виното се гордеат со својата способност за разликување на различни сорти, видови, берби, па дури и суптилни нијанси на вкус, кои ги опишуваат како „овошни“ или „земни“ и низ други епитети. Но, колку има вистина во тоа?

Екипата од Јутуб каналот „AsapTHOUGHT“ направи експеримент во кој им дале на „винопознавачите“ да пробаат скапи и евтини вина и потоа следеле да воочат дали тие знаат што пијат. Резултатите биле прилично поразувачки за љубителите на вино без разлика дали пробувале да го препознаат квалитетот, видот, па дури и тоа дали пијат исто вино во две чаши или различно.

Погледнете го целиот експеримент на видеото.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com