HomeАЈНШТАЈНИЈААтлас(Видео) Тексас: Затвореници насилно излегле од ќелиите за да го спасат животот на чуварот

(Видео) Тексас: Затвореници насилно излегле од ќелиите за да го спасат животот на чуварот

Кога нивниот вооружен стражар добил инфаркт, група затвореници во затворот Паркер Каунти во Тексас ја провалиле бравата на своите ќелии за да го спасат.

Затвореници чекале судење, кога вооружениот стражар се онесвестил на својот стол. Затворениците се обиделе да повикаат помош, но никој не се појавувал.

Тие сфатиле дека нивното излегување од нивните ќелии за да му помогнат на стражарот ќе биде протолкувано како бегство и дека полицијата би можела да ги стави на нишан, сепак инстинктот за помош бил посилен од нив.

Затворениците на сила ја отвориле вратата од ќелијата, и со лисици на рацете продолжиле да повикуваат помош. Полицајците кои биле во судницата на горниот кат ги чуле и се симнале за да проверат што се случува.

Кога еден од затворениците го зел радиото на стражарот да повика помош, полицијата влетала во затворската соба и утврдиле дека станува збор за итен медицински случај.

Полицајците заклучиле дека постапката на затворениците била клучна да се спаси животот на стражарот – без нивната реакција би можеле да поминат повеќе од 15 минути пред некој да го пронајде.

Полицајците му пружиле прва помош на стражарот, реанимирајќи го додека не пристигнало амбулатното возило со дефибрилатор и повторно го вратиле во живот. Ова не е првпат затвореници да им прискокнат на помош на своите чуварите. Неколку затвореници во затвор на Флорида скокнале да го спасат чуварот кој бил нападнат од затвореник и се обидел да го задави.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com