HomeРЕФЛЕКТОРМедиумиВидео: Сириски новинар погоден во глава со шрапнел додека известува во живо

Видео: Сириски новинар погоден во глава со шрапнел додека известува во живо

83213_geler_f

Новинарот на Оријент Њуз, Ибрахим ал-Катеб се здоби со тешки последици кога за време на снимање на прилог за воздушните напади во Алепо шрапнел го погоди во лице. Во моментот на несреќата гледал во камерата, стоел и зборувал, а потоа се слушнала силна експлозија. Камерата паднала, кога камерманот ја кренал и го зумирал лицето на репортерот било прекриено со крв.

Од Ориент њуз потврдија дека состојбата на нивниот репортер е стабилна по престојот во болница. Сѐ уште не е потврдено од независен извор дека снимката е автентична.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com