HomeДЕНЕШНАСветВидео: Потресен концерт на пијанист во растопениот Арктик

Видео: Потресен концерт на пијанист во растопениот Арктик

Пијанистот Лудовико Еинауди одржа краток, но потресен концерт на платформа во Арктичкиот океан каде речиси три четвртини од сантите мраз се целосно стопени што претставува огромна закана за опстанокот на нашата планета.

Пијанистот многу емотивно се вклучил во проектот за да се привлече вниманието на јавноста за спас на Арктикот како дел од кампањата на Гринпис. Интернационалната група ОСПАР ќе одржи состанок во Шпанија наредната недела со цел да донесе план за заштита на Арктикот и спречување на екстремните климатски промени.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com