HomeАНТИСТРЕСЕкимВидео: Познат лекар од Америка открива дека лекот за ракот го има секој од нас

Видео: Познат лекар од Америка открива дека лекот за ракот го има секој од нас

Според истражувањата, се вели дека од оваа болест, лек нема. Но, познатиот доктор Стивен Розенберг од Националниот институт за рак во Мериленд смета дека лекот против ракот е многу близок за нас. И уште подобро се наоѓа во самите нас. Тој смета дека за борбата против ракот, наместо операција, зрачење и хемотерапија, треба да се свртиме кон имунотерапијата, која може да го поттикне нашето тело да се бори против ракот, пренесува сајтот „Bloomberg“.

Момче за кое навива целиот свет. на 16 години добил рак, сам се излечил, уште пред 40 години, Розенберг ја направил првата делотворна техника на имунотерапија. Самата имунотерапија од тогаш поминала пат од нејасен начин на лечење до темелена и истражена национална стратегија за борба против ракот во чие истражување се вложени милијарда долари.

Сето тоа сеуште не значи дека е пронајден лек за ракот, но имунотерапијата стана ветувачко оружје во борбата против смртоносната болест. Доктор Розенберг напоменува дека имунотерапијата за сега се покажала како поуспешна метода во лечењето на ракот на крвта отколку кај другите видови, цврсти облици на тумор.

Во продолжение погледнете го видеото

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com