HomeДЕНЕШНАПолитикаВидео: Николовски поднесе кривична против Делев за злоупотреби

Видео: Николовски поднесе кривична против Делев за злоупотреби

Љупчо Николовски од СДСМ откри нови случаи на злоупотреби, овој пат во министерството за економија и поднесе кривична пријава против заменикот Кристијан Делев, а доказите кои ги поседува ги врачи и во Јавното обвинителство.

Христијан Делев треба да одговори како тоа склучувал договори за ослободување на фирми блиски до власта од плаќање закупнина за огромни површини од над 5 илјади хектари, државно земјдоелско земјиште? Христијан Делев, пуленот на Груевски, потпишал анекс договори со АК „Џумајлија“ за ослободување од закупнина за 5.642 хектари. Врз основа на кој закон и кое овластување го направил тоа?

Дополнително, потпишувал анекс договори за ослободување од плаќање закупнина за фирмата „Лозарство Таринци“ за 334 хектари, за „Вардар Градско“ за 3.220 хектари државно земјоделско земјиште, посочи Николовски.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com