HomeДЕНЕШНАРегионВидео: Мигранти се каменуваа, па запалија вагон кај Идомени

Видео: Мигранти се каменуваа, па запалија вагон кај Идомени

Две групи на авганистански и курдски мигранти се судрија на Идомени покрај железничката пруга гагајќи се со камења, а притоа е запален и еден вагон од воз кој железницата им го отстапила за престој и привремено живеалиште. Една од групите се криела во вагоните по што мигрантите од спротивната страна почнале да ги палат шаторите, а продолжиле и со фрлањето на камења. Во судирот учествувале околу 200 мигранти за потоа грчката полиција брзо да интервенира и да спречи поголем инцидент.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com