HomeАНТИСТРЕСШтосноВидео: Кога обични жени позираат како супер моделки

Видео: Кога обични жени позираат како супер моделки


Насловните страни на познатите списанија често ги красат прекрасни манекенки кои изгледаат совршени, што секако се должи на долги часови на креирање на идеални пози со професионален тим на продуценти, фотографи и монтажери, но често нивниот изглед се наметнува како стандард во општеството и се искривува вистинската слика за женската убавина.

Затоа група на „обични“ жени кои немаат никакво искуство или пак посебни предизпозиции за манекенки се обидоа да ги рекреираат истите пози од насловните страни на магазините со цел да испратат своја порака дека немаат што да кријат и се среќни со своето женствено тело.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com