HomeГИГА БАЈТХај текВидео: Електрични автопати ќе никнат во Шведска

Видео: Електрични автопати ќе никнат во Шведска

Шведска со помош на брендовите Scania и Simens тестира делница на автопат од 2 километри која има сличен електричен систем за напојување како за градските автобуси и тролејбуси со прикачување жици на хибридни камиони кои имаат електричен мотор и работат на струја и дизел. Идејата е помалку да се троши фосилно гориво со што се загадува околината, но и се трошат многу ресурси.

Извор: telefoni.mk

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com