HomeДЕНЕШНАПолитикаВидео: Движењето Беса основна департмани постави директори

Видео: Движењето Беса основна департмани постави директори

Движењето БЕСА воспостави департмани кои, како што велат континуирано ќе ја следат оваа антидржавна и анти-албанска влада, кои ќе ги понудат најсоодветните решенија за сите прашања кои ги засегаат Албанците во ова држава, но и другите граѓани, нудејќи правни социјални, културни, образовни, економски и други политики.

Директори на департманите на Движењето БЕСА станаа:
Африм Мурсели – Департамент за внатрешни работи, дипломиран од факултетот за одбрана и безбедност
Али Максути – Департамент за економија, доктор на економски науки
Блерим Сејдиу – Департамент за правда, адвокат со искуство во правни прашања
Фатон Саити – Департамент за труд и социјална политика, стручен по работа и социјална политика
Реџеп Мемеди – Департамент за здравство, специјалист по педијатрија во Универзитетска клиника за детски болести – Скопје
Хатије Етеми – Департамент за животна средина и просторно планирање, професорка и активист на граѓанскиот сектор
Месуд Рушити – Департамент за земјоделство, шумарство и водостопанство, експерт за земјоделски прашања
Мелинда Рашиди – Департамент за култура и верски прашања, наставничка по струка
Али Исмаили – Департамент за информатичко општество и администрација,
Исак Туша – Департамент за одбрана, поранешен високо воено лице на ОВК
Бесар Бериша – Департамент за локална самоуправа, магистар по економски науки
Кастриот Реџепи – Департамент за надворешни работи, дипломиран за бизнис администрација со многу искуство во дипломатски односи како асистент на многу дипломати во земјата
Лулзим Алиу – Департамент за образование, наука, млади и спорт, доктор на филолошки науки и универзитетски професор
Селатин Јусуфи – Департамент за транспорт и врски,
Африм Алили – Департамент за финансии, доктор на економски науки и универзитетски професор

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com