HomeДЕНЕШНАЕкономијаВидео: Без овие вештини ќе бидете невработени во 2020-та

Видео: Без овие вештини ќе бидете невработени во 2020-та

Технолошкиот прогрес се движи со брзина на светлината, а новите изуми наметнуваат потреба за нови професии. Новиот извештај на Светскиот економски форум, „Иднината на работата“ посочува кои вештини ќе бидат потребни на работната сила на иднината, за да биде соодветна на промените кои доаѓаат. Ова се 10-те вештини кои до 2020-та година ќе станат најважни.

1. Целосно решавање на проблеми
2. Критично размислување
3. Креативност
4. Управување со луѓе
5. Координација со другите
6. Емоционална интелигенција
7. Добра проценка и донесување на одлука
8. Ориентација кон услугата
9. Преговарање
10. Когнитивна флексибилност

Погледнете го видеото.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com