HomeДЕНЕШНАПолитикаВељаноски упати повик до меѓународните набљудувачи за закажаните избори

Вељаноски упати повик до меѓународните набљудувачи за закажаните избори


Претседателот на Собранието на Република Македонија Трајко Вељаноски ги повика сите политички и меѓународни организации кои имаат надлежност во набљудување на избори да се обратат до Државната изборна комисија за нивното планирано учество.

Изборите треба да ги следат набљудувачи на ОБСЕ за што со писмо е информирана претседателката на Парламентарното собрание Илка Канерва, како и на други европски и трансатлантски институции

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com