HomeАНТИСТРЕСШтосноВегетаријанци бегајте од гумените бомбони

Вегетаријанци бегајте од гумените бомбони

Вегетаријанците често креваат аларм при пробување на различни видови на храна барајќи ги и најситните состојки кои можеби имаат животински потекло, па сега нова опасност им се гумените бомбони кои се прават со една многу честа состојка. Станува збор за желатинот кој се креира од животински деривати како остатоци од месо, коски, кожа и протени, па затоа гумените бомбони не се препорачуваат во исхраната на вегетаријанците пуристи.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com