HomeРЕФЛЕКТОРМузикаБјорк објави прв светски албум во виртуелна реалност

Бјорк објави прв светски албум во виртуелна реалност

Исландската уметничка Бјорк го објави првиот музички албум-перформанс во виртуелна реалност на системот „Vive“, па така и понуди на публиката единствено доживување во рамките на својата 18-месечна светска турнеја „Бјорк Дигитал“. Турнејата ја започна минатиот викенд на фестивалот „Вивид“ во Сиднеј, а ова ексклузивно случување беше едно од првите форми на фузија помеѓу светот на виртуелната реалност и музиката.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com