HomeДЕНЕШНАРегионБугарија ќе го спасува малиот одзив на изборите со задолжително гласање

Бугарија ќе го спасува малиот одзив на изборите со задолжително гласање


Бугарскиот парламент е во процедура на воведување на задолжително гласање на генерални избори кое ќе биде дефинирано како граѓанска обврска со цел да се зголеми учеството на граѓаните по очајната излезност и губењето на довербата во политичарите. На овој начин ако излезат повеќе лица да гласаат потешко ќе се крадат гласовите и ќе се вршат манипулации. Во Европа само Белгија, Грција и Кипар имаат воведено задолжително гласање на избори.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com