HomeДЕНЕШНАСветБританската влада ја отфрли петицијата за втор референдум

Британската влада ја отфрли петицијата за втор референдум

Британската влада им одговори денеска на над четири милиони граѓани во државата кои потпишаа петиција за втор референдум по спроведениот на 23 јуни, дека – нема да има второ гласање.

Секој човек кој ја потпишал петицијата добил мејл од МНР во кој се наведува дека „Владата одговорила на петицијата потпишана од Вас“.

– Како што изјави премиерот на 27 јуни, референдумот беше најважниот начин за демократијата во британската историја, во кој учествуваа над 33 милиони луѓе кои гласаа – се вели во одговорот од владата.

По гласањето премеирот Дејвид Камерон поднесе оставка чиј наследник ќе биде објавен на 9 септември.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com