HomeДЕНЕШНАПолитикаБританија исплашена од влезот на Македонија во ЕУ, бара излез

Британија исплашена од влезот на Македонија во ЕУ, бара излез

Евроскептиците во Велика Британија започнаа кампања за излез од Европската Унија на референдум на кој граѓаните ќе се изјаснат дали сакаат да останат во економско-политичкиот сојуз, а како аргумент го наведуваат и идното членство на Македонија и останатите сиромашни балкански земји во ЕУ.

Според кампањата британската влада се обрзала да дава економска помош во износ од 1.2 милијарди фунти за претпристапните фондови на ЕУ за Западен Балкан, па тоа е еден од аргументите да се гласа за излез од Унијата.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com