HomeДЕНЕШНАРегионБиХ поблиску до ЕУ, прифатена апликацијата

БиХ поблиску до ЕУ, прифатена апликацијата

Советот на Европа ја прифати апликацијата за членство на Босна и Херцеговина по што ќе следува пополнување на прашалник за правната и политичката регулатива која треба да биде усогласена со европските директиви.

bih-eu1

Одлуката беше донесена на седницата на Советот за општи работи на Европската унија со која претседаваше делегираниот министер на Владата на Република Словачка, Иван Корчок. Хрватска најави дека ќе вложи максимални напори да и помогне на БиХ да стане нова членка на ЕУ иако патот дотаму ќе биде многу долг.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com