HomeДЕНЕШНАРепубликаБерово: Почнуваат „Владимирските илинденски средби“

Берово: Почнуваат „Владимирските илинденски средби“

Со прослава по повод Готенската битка – Мурабет, денеска во беровското село Владимирово почнуваат „Владимирските илинденски средби” што годинава се одржуваат под мото „Ладимерци дека и да сте, за Илинден дома да сте“ и ќе траат до 2 август.

„Владимирските илинденски средби” и годинава ќе понудат богата културно-уметничка програма, штандови со ракотворби, здрава храна и кулинарски специјалитети од овој крај и вечерна игранка на отворено какви што пред децении се правеле во центарот на селото.

Оваа манифстација финансиски е поддржана од страна на општина Берово преку програмата за култура, додека организатор и покровител е здружението „Владимирски илинденски средби“.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com