HomeАНТИСТРЕСШтосноБебе се роди во авион, доживотно ќе лета бесплатно

Бебе се роди во авион, доживотно ќе лета бесплатно

Породувањата во авион се вистинска реткост, но бебењата кои имаат среќа да дојдат на овој свет на височина од неколку илјади метри вообичаено довиваат доживотни бесплатни билети од авиокомпанијата.

Таков е случајот на летот на Бурак Ер кога мајката патувала од Триполи во Либија кон Ниамеј во Нигер. При породувањето помогнал целиот екипаж, а мајката веднаш го именувала новороденчето по пилотот, Абдул Басет.

Минатиот месец, на 14.август сличен случај имаше и на лет кој се одвиваше од Дубаи кон Манила, а на новороденчето му подарија 1 милион бесплатни воздушни милји изразени во патувања.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com