HomeАНТИСТРЕСШтосноАргентинец ги купил чорапите на Хитлер за 18.000 евра

Аргентинец ги купил чорапите на Хитлер за 18.000 евра

Мистериозен Аргенитец за 600.000 евра купил облека и лични предмети од нацистот на контроверзната аукциска продажба во Минхен, меѓу кои се наоѓала и јакната на нацистичкиот лидер Адолф Хитлер, пренесуваат германските медиуми. Купецот, меѓу другото, платил 275.000 евра за Хитлеровата јакна, 3.000 евра за поткошулата на Херман Геринг, како и 18.000 евра за чорапите на Адолф Хитлер.

Кожни чизми

Аукциската куќа „Херман хисторика“, своите каталози им ги делела само на купците, забранувајќи го пристапот на новинари при оваа продажба, истакнувајќи дека не сака да го руши социјалниот мир и да повреди нечии чувства, во однос на тоа дека е потполно свесна за историјата на Германија од 1933 до 1945 година.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com