HomeГИГА БАЈТАпликацијата „Whatsapp“ наскоро недостапна за следните оперативни системи

Апликацијата „Whatsapp“ наскоро недостапна за следните оперативни системи

Апликацијата „Whatsapp“ повеќе нема да биде достапна на неколку оперативни системи. Компанијата одлучи да ја прекине поддршката за одредени верзии на оперативните системи „Симбијан“, „Блекбери“ и „Андроид“ после 1 јануари 2017 година.

Vocap-2

„Блекбери“ и „Нокиа“ не нудат можности потреби за работа на оваа апликација. Од почетокот на 2017 година, оваа апликација повеќе нема да биде достапна на оперативните системи: Блекбери 10, Нокиа С40, Нокиа Симбијан С60, Андроид 2.1 и Андроид 2.2.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com