HomeДЕНЕШНАСветАмериканскиот Црвен крст направи расистички постер

Американскиот Црвен крст направи расистички постер

Можеби Twitter корисниците се некогаш премногу критични но, новиот постер на Американскиот Црвен крст за безбедност на базените премногу дава расистички пораки. Идејата на постерот е да им посочи на децата што е кул, а што не додека се на базен, но за жал сите бели деца ги следат правилата, додека пак црните деца се тие кои ги прават главните проблеми. Постерот по острите реакции е целосно повлечен и од Американскиот Црвен крст соопштија дека работат на нова верзија.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com