HomeДЕНЕШНАЕкономијаАко Google го купи Yahoo ќе прерасне во мега гигант

Ако Google го купи Yahoo ќе прерасне во мега гигант

Yahoo порано беше синоним за интернет и сите услуги што ги користевме. Во тоа време Google беше никој и ништо, но како што гледаме, староста и присутноста на пазарот на се пресудни за опстанок или за држење на доминантната позиција на пазарот.

Додека Yahoo тонеше, Google се издигнуваше и денес се практично неспоредливи во глобалното влијание во поглед на веб технологијата. Yahoo ќе биде на продажба од 11 април, а според информациите, Microsoft, Comcast и AT&T не се заинтересирани за купување. Како потенцијални купувачи се наметнале Verizon и Google, а во игра се уште неколку банки и финансиски институции и фондови.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com