HomeДЕНЕШНАПолитикаАд хок телото за мониторинг на медиумите не го избра петтиот член

Ад хок телото за мониторинг на медиумите не го избра петтиот член

Нема консензус на Ад ­хок телото за избор на петтиот член. Привремената комисија не се договори кој е последниот член со одлучувачки глас во мониторингот на медиумското претставување во предизборниот период.

Денеска четворицата претходно избрани партиски членови, по двајца предложени од владејачката ВМРО ­ДПМНЕ, Слаѓана Димишкова и Цветин Чилиманов и од опзоициската СДСМ – Горан Трпеновски и Љубомир Костовски, расправаа за избор на петтиот член, но изостанал заедничкиот став за еден од пријавените кандидати.

Иако до полноќ истекува рокот и засега е непознато кога ќе се екипира ад-хок телото за контрола на медиумите во предизборната кампања, разговорите на четворицата членови на привремената комисија за следење на медиумското претставување ќе продолжат утре.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com